Bröst/magpass


Idag har jag kört ett bröst- och magpass. De går båda framåt i utvecklingen! Bröstövningarna lär jag dock byta ut till nästa pass. Körde på 50 kg-hantlarna i hantelpress igen men de kändes aningen tyngre än sist, och det är 4:e veckan som jag är inne på med plan press, så nästa gång byter jag både vinkel och verktyg. Lutande bänk med stång blir det då istället.

Annars så är det här ett typiskt tecken på att man närmar sig en platå, nervsystemet börjar vänja sig vid övningen. Då gäller det att snabbt byta övning innan man "landar" på platån och ödslar tid där.

Magövningar fick jag till att ta något enormt, har känt av magen lite grann hela dagen från i förmiddas! Är faktiskt skönt att köra mage, brukar inte göra det något speciellt under hösten, får med den en hel del i frontböjd, knäböj, axelpress osv. och den har heller aldrig varit någon kritisk punkt.

En av favoritövningarna ser ni ovan.

Detta var dagens uppdatering, vart en spontan sådan. :) Imorgon väntar ett ryggpass. Ett Intensivt sådant. Har tänkt ut upplägget och vad som kan fokuseras mer på i tävlingssyfte. Nu väntar District 13.

Sköt om er!

En liten uppdatering


Jag är nu inne i början av vecka 3, period 2 som jag räknar det. Kommer köra 4-6 veckor totalt beroende på hur kroppen känns och tidigare variationer. Än så länge känns det bra! Formerna, och då speciellt bredden (V-formen om man ska använda fitnesspråk ;) ). Ökar sakta men säkert i press- och dragövningar. Handlederna är inte helt hundra så kör lätt på biceps och triceps och "leker" med vikterna istället. Triceps går dock bättre av dem, kan nästan köra på som jag vill där (satte förövrigt nytt PB där förra veckan, liggande tricepspress. Men kan inte köra riktigt alla övningar). Även knäna börjar bli betydligt bättre. Har hittat en stretchrutin och den eventuella obalansen i kroppen (underutvecklad gluteus max. med. och minimus) och jobbar på att åtgärda det.

Förra veckan klarade jag målet jag haft sen jag började på Sportcenter- att reppa med 50-kg hantlarna i plan hantelpress! De var chromade och stack ut från mängden, därav just dem. Det finns egentligen ett högre snäpp, ett par 61 kg hantlar. De var dock inte realistiska då och jag har bara sett en person köra med dem. Men det är en liten bit kvar än så länge... Men jag har dem som mål nu när det gamla är uppnått! Dagsvikten ligger på ca 96 kg ink. linne, halvtights och ett par pumaskor. Fotot är från dagens ryggpass.

Lev väl!

RSS 2.0