Julafton, slalom och blå om bröstet av isolation


Julen är över och nyår står just utanför dörren, vad tiden går fort va? Men det har varit riktigt fint! På julafton tog jag faktiskt vilodag från dieten, utan att gå överstyr förstås. Jag firade hemma hos familjen med frukost med julskinkan som mamma körde i ugnen kvällen innan. Just det, det var ju uppesittarkväll då med hemmagjord choklad och Bingolottos uppesittarkväll. Och för att gå tillbaka till julafton igen; Kalle Anka och vännerna gick ju självklart på TV'n, en sån sak får man ju bara inte missa! Såg även hela Kan du vissa Johanna? hehe, har aldrig sett hela förut utan bara början ett antal gånger. När jag var mindre åkte vi nämligen på besök hos pappas en vän och då  hann jag börja se början av den varje gång innan vi åkte vidare till farmor. Men vilken fin film det var alltså, vart verkligen berörd av den. Sedan vart det julemiddag och besök av tomten. :) Tog dagen helt som den kom och bara var med familjen. Inte ens någon klocka som ringde på morgonen!
 
Dagen efter var dock allvaret igång igen, och ryggpass var det som gällde då! Ett riktigt bra sådant var det med grym kontakt med alla rygens delar. Latspreaden börjar komma på allvar nu! Därefter bröst/biceps-pass. En liten kul detalj där; körde superset och lyckades hålla kontakten så pass att jag fick blåa fläckar på brösten tillsammans med att resten vart rött och sprängfyllt! Blåa fläckar?! Aldrig sett det under mina tidigare drygt 4 år av träning! För 3 veckor sedan sa min passare i lutande bänk lätt exhalterad över det att jag fick blå fläckar på bröstet medan jag körde, men det var inget som jag själv hann se. Men nu fick jag se det själv också och måste ju faktiskt säga att jag vart rätt nöjd när de dök upp! Handlederna tål även rak skivstångscurl igen och efter 11 veckor av det är 50 kg inget problem att curla med grym kontakt!
 
Fått en del kommentarer på gymmet också på sistone av olika vilket är otroligt motiverande! Såna komplimanger som för den som säger det kan upplevas som en liten grej betyder faktiskt jättemycket för mig som får höra det!
 
Börjar dock känna mig lätt sliten nu och vilodagarna blir allt skönare och skönare tyvärr! Fick min 7a, 4a och 2a med 15 s. vila mellan de tre seten på 460 kg i benpress med smal låg fotställning idag men krafterna avtog snabbare än jag hade velat. Fjärde setet körde inte på mer än 330 kg eller vad det kan ha varit, orkade faktiskt inte ens räkna utan körde på bara. Vart dock 8+5+3 på sista setet men med full sinnesnärvaro och helt kry i musklerna borde jag kunnat hålla mig kvar på 350 kg som förra passets fjärde utökade set i benpressen. Lyckades trots de enligt mig smått misslyckade avslutningsseten i benpress köra min 11a och 10a på 100 kg i knäböjen supersetat med bensparken. Må låta som små vikter men efter, om man räknar varje anspänningstillfälle, 12 set till så nära positiv fail man kan komma i benpress så tar det emot bara att huka sig för att ta shakern från golvet. Känner jag mig det minsta sliten efter morgondagens vilodag blir det en till vilodag innan nästa 2 träningsdagar och ytterligare 2, fast ordinarie planerade, vilodagar. Tänker inte riskera mig att bli övertränad vilket det känns som jag är på väg att bli. Det kom rätt plötsligt de 4 senaste dagarna.
 
I alla fall; men, tänker ni då; är det inte byggning han håller på med, varför hålla på att fixera sig så kring vikterna då?
 
Jo jag följer ett program på 16 veckor och denna veckan ska jag ligga på samma vikter som förra veckans pass men med ökat repetitionsantal. Så det är fortfarande ingen styrketräning jag kör, men passets totala intensitet beror fortfarande på vikterna som används under passets gång. 
 
Hade även 2 vilodagar, torsdagen och fredagen, så under torsdagen åkte vi tillsammans i familjen till Romme Alpin och åkte slalom. Oväntat nog (eller?) var det den 21-åriga killen som gymmar som testade gränserna mest och satte första omkullåkningen i familjen. Ja, det var jag. ;) Men det var ett kärt återbesök, vad kul det är med fart och fläkt!
 
 
 
 
 
 
 

Passet där det känns som vilodag när man går över till antagonisten- benpasset!

 
Riktigt bra benpass idag! Vart 20 min försenat dock, var en styrkelyftare där som körde kronlyft samtidigt så de stora vikterna tog slut men vi samsades om några och fick ihop det galant ändå. Sista biten fick byggas upp med 10or men det gick ju bra att lägga skivorna ovanpå släden också. :)
 
Benpasset var som följande:
 
Benpress med smal fotställning (varje + motsvarar 15 s. vila)
460x6+4+2
440x6+1+1
400x5+2+1
340x6+5+4
 
Knäböj supersetat med benspark
8x100+10x15
7x100+10x20
9x80+10x20
8x80+12x15
 
Liggande lårcurl
55x6+3+3
40x6+4+4
30x6+4+5
30x6+5+4
 
Raka marklyft supersetat med sittande lårcurl
6x100+10x40
6x100+10x30
6x100+11x30
8x100+13x30
 
Stående vadpress i smith
8x138,5
8x138,5
 
Sittande vadpress
 
12x15
12x50
 
Förresten, är det bara jag som tycker benpassen är helt galet sjukt tunga? På en skala av 1-10 så skulle jag sätta 11 direkt utan att tänka, de är verkligen ett prov på viljan och hungern efter progress!

Axel/triceps-pass på SATS Västerås

 
Idag var jag in till SATS i Västerås centrum och körde ett axel/triceps-pass och 4 set mage i slutet, tog riktigt bra! Var upp på 70 kg i bred supinerad tricepspress efter att ha mosat axlarna innan! Efter 4 utökade set av föregående (tre set så nära fail som möjligt i vardera utökat set) så gick det ändå att köra 2 supersets med liggande tricepspress/pushdowns med rep med 40 kg i liggande tricepspressen så framåt går det. Lite annat mot när man började med tricepspress förut och det gick att slänga på 55 kg och reppa med men känns som det här ger mer samtidigt som jag inte behöver köra lika tunga vikter. Och bastu hade de, kan vara bland det bästa efter ett pass där man kallnat medan man bytte om i omklädningsrummet!
 
Hela passet loggat blev då (kg):
 
Axelpress i maskin 100x6+4+3, 80x6+4+3, 80x6+4+3, 60x6+6+5 (var visst lite feg med vikterna där på sista setet)
 
Sittande hantelpress supersetat med hantellyft åt sidan 6x26+10x10, 6x26+10x8, 6x24+10x7, 8x24+11x7
 
Bred supinerad tricepspress 70x6+3+2, 60x6+3+3, 55x6+3+2, 55x6+3+3
Liggande tricepspress supersetat med pushdowns rep 6x40+10x20, 4x40+10x20, 6x30+10x15, 8x30+12x10
 
Hängande benlyft 8, 8x+5 kg 8x+5 kg 8x+2,5 kg
 
 
Julhandlande vart det också efteråt. Så fint med allt julskyltande när man knallar genom stan. :)
 
Imorgon väntar träningsveckans brutalaste pass- benpasset. Blir gott mos, ska ner på 6-reppare i benpressen. Se vart man landar då i vikterna! 
 
 

Julledighet here I come!

 
Idag hade jag sista föreläsningen för i år och är därmed ledig heeela året ut! Skönt ska det bli, och bra ska jag ha det! Det blir bl.a. gästpass på Sats i stan imorgon förmiddag och sedan julhandling, benpass med en kompis från grannsamhället på söndagen och sedan är ju julen här. :) Kan knappt förstå att den redan är här, känns nästan som det var igår de första julreklamerna kom..! Senaste månaden har i stort sett bara bestått av plugg och träning varvat med käkande och sovande.
 
Fixa med hojen ska jag också göra, fler detaljer ska av för lackering- börjar redan länga att få pilla med den! Kanske läggs ordern på nya pipan också? Dubbelpipigt handbyggt från staterna, kommer bli så grymt! Aaah, ledighet here I come! Åka skidor någon gång hör ju till också. :)
 
Fick förresten ett julkort från Livskvadron idag när jag kom hem, vilken överraskning! Fyllde även på förrådet med min favoritfettkälla. :)

Matigt ryggpass!

 
Hemma från ett rygg-, baksida axel- och trapz-pass, var riktigt köttigt och jag är minst sagt mör i alla delar av ryggen! Träffade extra bra i Teres Major idag när passet "avancerat" lite sen förra periodens ryggpass så det var gött! 
 
Och vad passar då inte bättre än en riktigt fin belöning när man kommer hem? Den här post-workout-måltiden kan vara bland de godare jag gjort till vardags! Bulgur, banan och äpple omblandat och toppat med Rhode Island-dressing, äggröra och drygt 1 dl Body Sciende Whey 100 vid sidan om. Svinfint!
 
Tillägg: Äggröran skulle varit iblandat det med var det tänkt men det fick inte plats... :) 
 
Förresten, benpasset i söndags. Det satte helt sjuka spår i benen, de är riktigt stumma nu! Stegen är inte allt för smidiga och jag kan tänka mig att det ser ut som jag skitit på mig när jag går i skolan. Skulle ha en dagarna-efter-benpass-t-shirt haha! 
 
Och nu är det bara 3 dagar kvar till jullov, ska bli så himla skönt! 
Trevlig återhämtning på er där ute!

Värsta (/bästa) benpasset någonsin!

Var för trött för att flexa så kommer en bild här i relaxed mode.
 
Riktigt mentalt tungt benpass idag! Hade dock viljan och ett citat från Arnold med mig som moteld till utmattningen.
 
"Do more! C'mon, do more no matter what!"
 
Dagens benpass bestod av
 
benpress med smal låg fotställning (kg) där varje + motsvarar 15 s. vila.
440x8+5+4
380x8+4+4
340x8+4+4
300x8+5+5
 
Knäböj supersetat med benspark
10x60+15x10
8x80+15x10
7x80+14x10
10x70+15x15
 
Givetvis T.U.T.-utförande i allt.
 
Sedan baksida lår med samma princip som ovan och så vader också. Går nog inte att beskriva hur det känns i benen nu. Slutade passet för 1,5 timme sedan och de är fortfarande helt stumma! Lätt det värsta benpasset jag kört, och jag som trodde jag tränat hårt förut..!
 
Trevlig återhämtning där ute!
 
 

Första passet i nya blocket- första intryck? Brutalt!

 
Hängande benlyft med kätting fastlindad runt fötterna. Det var avslutningen på dagens axel/triceps/litemage-pass! Innan dess körde axelpress i maskin - ja du läste rätt - i maskin. Vadan detta tänker ni säkert då? Det var så kallade utökade set där man går varje sett till fail och där varje set består av 8RM till fail först, vila 15 s och på't igen till fail, 15 vila igen och så på't en sista gång. Det var då första utökade setet, sedan 90 s. vila och sedan ytterligare 3 sådana set. Skulle man göra detta med fria vikter, säg hantlar, så skulle det troligen belasta CNS onödigt mycket då syftet endast är att utmatta muskeln. För därefter körde jag sedan sittande hantelpress supersetat med hantellyft åt sidan. Och så samma princip på triceps innan passet avslutades med 4 set hängande benlyft. Mycket bra pass och det var sjukt tungt. Undrar verkligen hur benpasset imorgon ska kännas?! Blir en bra utmaning! Det kommer i varje fall att köras på Member24 i Västerås med ett par vänner så vi kan motivera varandra och prestera genom hela passet.
 
Nu är det bra att fortsätta med projektarbetet och sedan göra iordning sig för släktfest ikväll. :)
 
Och på tal om maskinövningar, såna här grejer slipper man krångla med när man kör fria vikter.
 

Benspark supersetat med knäböj

Här är byggarutförandet jag nämnde i gårdagens post, också kallat T.U.T., alltså Time Under Tension vilket syftar på den tid som den jobbande muskeln ligger i anspänning. Mycket kraftfullt verktyg som man tyvärr inte ser allt för ofta, även fast syftet har beskrivits som att bli stor, bland nybörjare. Inte nog med att jag tycker det här tar bättre, för mitt mål då, så kan jag så här även träna med lättare vikter och dessutom isolera målområdet betydligt bättre!

Återhämtningsvecka

 
Träningveckan som varit har det varit återhätmningsvecka vilket betyder att jag sänkt antal superset från fem till tre per övningspar samt sänkt antal reps och ökat vikterna något snäpp- Det kanske inte låter som någon stor skillnad (och att träna med tyngre vikter under återhämtningsvecka, va?!) men efter att ha kört på maxnivå i 3 veckor där repsantalen första veckan låg upp mot 30 och sista veckan "ned" mot 20 per omgång så blir det faktiskt rätt stor skillnad med repsantal ned (eller upp?) mot endast 12-18 och bara 3 av ursprungligen 5 set per övningspar.
 
Roligaste denna veckan var benpasset där framsida lår presterade enligt nedan:
 
benspark 10x60 supersetat med knäböj 5x140
benspark 9x65 supersetat med knäböj 5x140
benspark 9x55 supersetat med knäböj 6x140
 
Och byggarutförande i allt, kommer ladda upp en film senare för att visa vad jag menar med det begreppet.
 
Och vilodagen till ära idag så fick jag massage av rygg och baksida lår under lunchrasten- så himla skönt! Det var MDH:s sjukgymnaststudenter som hade nåt samarbete med Musikhjälpen där man fick skänka en slant i samma veva. Win win för båda!
 
Och så kom pappa hem efter att ha varit på Gran Canaria i tre veckor, vilken lyllos! Och vad kul att ha han hemma igen! :)
 
På lördag börjar nästa block, och jag är riktigt laddad för det! Det kommer bli utmanande, och då ytterst utmanande. Men den känslan som man får efter såna pass är lika mycket utöver det vanliga som själva passen är. Uppdaterar igen när första passen är avklarade så ska jag försöka beskriva det!
  
Ha det bra så länge!

Ett litet inlägg mellan alla studier

 
Det är fullt upp i skolan nu men passar på att göra ett litet inlägg under tiden som jag lagar mat. Körde ett intensivt ryggpass ikväll med 5 superset pullovers-latsdrag, 5 superset kabelrodd-skivstångsrodd, 5 superset baksida axlar i maskin-framåtlutade hantellyft åt sidan och 3 set ryska twist som avslutning. Tog riktigt bra samtidigt som det gick relativt fort i förhållande till vad jag fick uträttat. 

Benpasset i söndags gick förresten riktigt bra! Bästa supersetet för framsidan lår vart benspark 12x(~3 från fail)+smala knäböj 8x130 x2. Och på baksida lår läste jag fel från föregående vecka så höjde 15 kg och ökade med 1 reps, var tufft men det gick när jag insåg att jag inte hade något val - win win! Nu ska jag kasta i mig käk och fortsätta läsa, engelsk rapport om energivetenskap är det som gäller!

Uppladdning inför benpass

 
Tog kort på dagens frukost som inspiration till de som inte orkar eller vet vad de ska käka till frukost. Här är det då 100 g bulgur (torrvikt), 3 äggvitor, 1 äpple och sedan 1 dl whey 100 samt lite Omega 3 vid sidan om. Lättätet och gott, äpplet satte pricken över i:et där den bidrog till spröd konsistens och söt syrlighet till måltiden. Toppades lätt med Rhode Island dressing. Rekommenderas!
 
Om 2 timmar börjar benpasset, 5 set benspark supersetat med smala knäböj, 5 set liggande lårcurl supersetat med raka marklyft och sedan 5 set sittande vadpress supersetat med stående vadpress. Gårdagens axel/triceps/trapz-pass gick riktigt bra där jag träffade musklerna grymt, och hoppas på detsamma idag! Dagens pass är "några" snäpp brutalare men är det nåt pass som jag är lite mer laddad till så är det det här. Känslan efter 5 superset med benspark och knäböj till positiv fail på sista setet är obeskrivlig. Kanske lika bra med för den delen nu när jag tänker efter, troligen inget som lyssnaren vill känna på ändå. ;)
 
Trevlig första advent gott folk!

RSS 2.0