I'm feeling great

 
Lite ont om tid att skriva nu men oroa er inte, periodiska fastan har inte tagit kål på mig! Jag lever och har mått allmänt bra senaste dagarna! Lite tungt att käka på kvällen bara men annars så. Benpass idag igen, bra mos med benpress och frontböj, och dubbelkontraktion i allt! Slängde på 300 i benpressen och kom på mig själv att fega med vikterna så slängde på ett par till skivor medan jag bläddrade fram nån schysst låt i mobilen att inviga passet med. Nämnde jag mjölksyra? Det brändes kan jag säga! Tog lite längre tid än tänkt idag, 60 min, men ska ned på 45 igen inom några dagar, är bara att hålla fokus. Andra benpasset för veckan, tredje blir i övermorgon (längtar!). Slänger in en grymt taggande låt också. Allt  är verkligen där- texten, the beat, allt! Återkommer i helgen med en ordentlig uppdatering! :)
 
Stay safe brahs!

Periodisk fasta

Uppdatering: Inne på dag tre med Periodisk Fasta. Började i söndags och jag får lov att säga att det var lite halvslitigt att gå upp som vanligt men inte käka frukost. Var iväg och fixade på hojen under tiden familjen käkade frukost, ville inte gärna sitta och höra deras smackande denna känsliga dag haha. Rejält hungrig på kvällen fick jag äntligen hugga in på köttet och potatisen, youghurten med müssli, jordnötssmöret, äggröran mm!
 
Igår var dag två. Första dagen med PF i skolan och dessutom träningsdag. Inte heller vilken träningsdag som helst utan just benpasset (nåja, är ändå 60% chans att träningspasset är just ett benpass nu när det är prio ben istället för prio armar). Första upptäckten på dagen: Fasen vad skönt att gå upp och inte behöva trycka i sig en måltid på morgonen. Bättre fokus på eftermiddagen timmarna efter man vanligtvis käkar lunch. Kan bero på att jag lade mig och somnade, kan bero på den periodiska fastan. När träningspasset väl kom var jag taggad och så men efter tre set knäböj på 140 kg och fyra set hacklift, ett på 100 kg och tre på 120, var energin som bortblåst. Baksida lår-delen och vaderna fick lite slaffsjobb endast. Ok var upp och körde på 90 kg i raka marklyft men kan betydligt bättre än så. Ville bara hem och käka. Dagens sista upptäckt: Fasen jag fick igen dubbelt upp för tiden jag sparade in imorse, 3400 kcal på två och en halv timme känns.
 
Dag tre, idag. Gick upp och iväg till skolan. Glad i bilen och njöt av morgonen. Hela dagen flöt på bra. Vart hungrig 3 gånger under dagen men det gick över tämligen fort. Satt i sällskap som käkade lunch utan att själv få någon hunger (till skillnad från igår när jag tog det säkra före det osäkra och valde att inte följda med in i resturangen haha). Vi lade oss och blundade några minuter efter lunchen för att sedan knalla in på föreläsningen när den började. Fokus på föreläsningen: oklart. Dagens träningspass? Betydligt bättre än gårdagens benpass. En bit kvar dock till den mentalitet jag hade för 5 dagar sedan under träningen. Hängde på mig lite småskrammel och drog av några chins med toppkontraktion men såg aldrig riktigt rött någon gång. Men som sagt, betydligt bättre än igår. Tror det här kan bli riktigt bra när man väl kommit in i det! Värt att nämna kan vara att jag kom direkt från högkolhydratsdiet så en viss omställningstid är väl att räkna med. Är inte avskräckt än! :)
 

Fortsättning följer!
 

Axelpress 9x34.

 
http://www.youtube.com/watch?v=xnWdJABikSE
 
Hemma från ett grymt axel- och nackpass! Ordentligt intensivt vart det så jag hann med några set mage på slutet också. Första setet axelpress med hantlar landade på 9x34 kg. Inget till fail även om sista repetitionen var rätt tung! Bytte plats på de två FST-7-övningnarna och körde baksida axlar före utsida axlar och vilken grym kontakt alltså, det gäller både övningarna! Shrugs med stång 11x110 kg och en full sekund av kontraktion i toppläget. Tar något djävulskt! Annars så avrundar jag passet med en film från förra veckans axelpass med Kim där det också vart 9x34 i hantelpressen.
 
Stay safe brahs!

Brist på fokus

 
Haft lite bristfällig fokus kring träningen senaste dagarna. Körde ett bröstpass igår med mage som avslut men vet inte, det där lilla extra fanns inte riktigt där. Mycket i huvudet samtidigt som ökning i lutande hantelpress gjorde ökningen ordentligt tung. Var upp på 45:orna och hade en åtta som mål men vart nånstans där under. Kommer inte ihåg om det vart 5, 6 eller 7 men det störde mig i varje fall. Kontakten var dock där även om det var tungt och utförandet lämnade inget att klaga på. Brett och ordentligt drag i bröstet i bottenläget och upp som i en båge till toppläget som är strax under låsta armbågar. Men det störde mig ändå, att jag inte nådde upp till ett som jag då tyckte var ett rimligt, om än högt, mål. Nu i efterhand så var det väl faktiskt ett rätt bra pass ändå får jag medge, och långt ifrån alla klarar att ens köra plan hantelpress med oldschool-fyrtiofemmorna. Men humöret lyste med sin frånvaro p.g.a. det. Lutande hantelflyesen efteråt gick däremot rätt bra, började med 15-hantlarna och slutade med 20-hantlarna på 3:e setet i övningen. Fast just då för tillfället ville jag inte inse att det gick bra, den där hantelpressen låg fortfarande och störde mig.
 
Motivationen var inget bättre idag, fram till att grabbarna började snacka träning med mig innan vi skildes åt. De vet hur de ska få igång mig haha. Pluppade sedan i Eminems röst i öronen medan jag smälte lunchen över studierna. Det skulle bli ett bra ryggpass idag, med betoning på bra! Bytte ut lite övningar och slängde in nytt, ja den enda gamla övningen som var kvar var nu med ett finslipat utförande, allt för att verkligen få igång "the muscle to mind connection" och tycka det var spännande och liksom "utforska", ha den där nyfikenheten. Väl på gymmet drog jag på mig teamkläderna och drag en snabb titt i spegeln innan jag gick in.
 
Teamkläder. Att vara med i ett team. Är jag med i ett team för att jag är mainstream? Nej. Jag är inte med i Team MM Sports av en slump. Så gå nu in och gör det som gör att jag platsar i teamet, att visa det där lilla extra. 
 
Vart till slut ett riktigt bra pass och jag skulle säga att jag är mer eller mindre back on track efter ett par dagar med sämre motivation. Det var ordentligt kul och jag träffade ryggen riktigt bra och freestylade lite med repsantal och körde det som föll mig in bara. Inga krav på vikter eller ökningar i.o.m. nya övningar. Imorgon är sista passet på denna treveckorsperiod på nära maxnivå i träningen, sedan blir det en veckas lågvolymträning för att låta kroppen återhämta sig. Det hela avslutas med en person som jag ser upp till inom träningen så det kommer helt säkert bli ett grymt axelpass!

Stretchar du?

Stretch av baksida lår
 
Stretching. Att stretcha eller att inte stretcha, det är frågan. Har stretching en plats i din träningsrutin? Varför/varför inte?
 
Jag stretchar framför allt underkroppen och då för att hålla funktionen. Innan knäböj och benpress stretchar jag hälsena/vad, beroende på repsantal och dagsform också ITB och sätesmuskeln, för att kunna hålla ett cleant utförande och verkligen lägga all vikt på låren utan att falla fram med överkroppen/skjuta bak rumpan onaturligt i de övningarna. Sedan efteråt och under andra träningspass baksida lår och vader. Nu under högvolymsträningen experimenterar jag med stretch av aktiv muskelgrupp mellan vartannat set och sedan flex vartannat set. Flexningen reducerar passage av nytt blod till viss mån (behåller trycket a.k.a. pumpet) i muskeln samtidigt som stretching reducerar trycket en aning. Stretch av underarmar är också något som är återkommande. Tar sällan mer än  5 min efter passet att stretcha igenom prioriterade muskelgrupper de träningspass stretching ingår och oftast blir det en del skitsnack under de minuterna. Två flugor i en smäll där- win win!
 
Dokumenterade fördelar eller ej, för mig har det en givet plats i träningsrutinen. :) Ha en trevlig kväll!

Träningspassens träningspass!

 
 
Träningspassens träningspass idag- lårpasset! Gick riktigt bra och mentaliteten och hungern fanns där genom hela passet. Troligtvis för att jag tränade på eftermiddagen det här benpasset och då både hade käkat frukost och lunch innan passet jämfört mot bara frukost i vanliga fall under helgerna, sedan så hade jag 100 g BS Maltodextrin i anslutning och under passet i shakern. Fanns även peppande folk inne på gymmet som för mig betyder mycket för passets kvalitet under dessa lite hårdare passen! Nytt PB i knäböj också så jag är nöjd!
 
Knäböj neutral fotställning 7x150 6x130 6x130
 
Benpress smal låg fotställning 12x340 12x290 12x290 (sista två seten kändes, fick t.o.m. mjölksyra under sista setet!)
 
Smala ATG-frontböj 10x70 12x60 8x60 (vart akut trött i korsryggen på sista setet så fick lägga ned. 60 s. vilor tar verkligen ut sin rätt) 
 
Benspark 7x15-20x35-15, 30 s. vila mellan seten (FST-7. Ett set var ned på 9 reps, resten mellan 15 och 20)
 
Liggande lårcurl 10x45 12x35 20x25
 
Raka marklyft, fötterna ihop 9x100 7x120 9x100
 
Raka marklyft med kabel snett framifrån 15x45 15x30 (försökte hitta kontakten på sista setet men kom fram till att felet berodde på att korsryggen var för trött, bytte sista setet till stående lårcurl i maskinen för liggande lårcurl)
 
Sittande lårcurl 7x13-20x40-25 (FST-7. Grym kontakt här, tydligt t.u.t.-utförande och tryckte ihop knäna)
 
Klart!
 
Något som var skönt och speciellt utmärkande för det här benpasset var att jag kände mig "på topp" genom passet och när sista setet var avklarat kände jag mig fortfarande på topp. Klar i sinnet och trots att muskelutmattningen genom de 3 sista övningarna för framsida lår var extrem så orkade jag fortfarande skoja med de andra där inne. Det är så här det ska vara!
 
Sedan när jag kom hem vart det 6 potäter och 200 g torsk med spenat och räksås toppat med en knapp deciliter BS Whey100 bredvid. :) Chill n' dill för resten av kvällen nu!

Comeback med gamla vapendragaren!

 
 
Jag spelade faktiskt in en videologg inför dagens pass när jag var på väg till gymmet hem från skolan men den hade blivit bättre inspelad från en brödrost så jag tar nog det nästa gång istället. Och då lägger jag inte mobilen i instrumentbrädan i inzoomat läge... Aja, det jag tänkte säga var i varje fall följande;
 
Jag och gamla vapendragaren Kim Pettersson drog ihop en comeback idag och jag berättade lite om hur grymma pass vi körde tillsammans förut innan jag ryckte in för tjänstgöring. Och passet vart precis lika grymt som "på den gamla goda tiden"- axlar och biceps mosade vi igenom och det vart bl.a. nytt PB i axelpress med hantlar där jag reppade igenom en nia med 34 kg-hantlarna. Sedan tredje setet reppade jag ur axlarna med 25-hantlarna. Annars så bjöds det på 7 set axellyft åt sidan med 30 s. pauser och 10-16 reps, sedan samma upplägg på baksida axlar. Blandade även ihop en egen pre-workout av BS Gakkic och R.E.P. innan passet som kändes riktigt bra i kroppen!
 
Då det här är "slask"-dagen med biceps fick han välja en övning där vi körde tre set och sedan valde jag en kontakt-övning där vi avslutade med 3 set. Inte för att han skulle välja dåliga övningar men jag spar mina egna storfavoriter till nästa pass som är just triceps/biceps/vader så vill inte vara för sårad i musklerna tills dess varför även dagens bicepsset låg kring 14-16 reps/set. Kim har förövrigt bestämt sig för att tävla i Athletic Fitness nästa år, ska bli riktigt spännande att se! I slutet av passet var vi dessutom bara 3 personer varvid alla ska tävla så stämningen var heeelt ok inne i gymmet då! Känns bättre och bättre för en tävling redan i sommar istället för i vinter så får se, är nog inte långt kvar till en anmälan skickas iväg i så fall! 
 
Riktigt riktigt bra pass och vi motiverar verkligen varandra- fler pass som detta tack! 6/5 kebabpizzor helt klart!
 
Kim har förresten skaffat blogg nu, vad han tyckte om dagens pass kan ni läsa här:
http://kpettersson.se/

Låt napalmen regna

 
Låt napalmen regna regna ned, bränn ned hela världen- Det var vad som präntades in i huvudet under dagens nya PB i lutande hantelpress! Var riktigt taggad och fokuserad när jag gick in på gymmet idag. Gick in till den lutande bänken, ställde in den, drog av några reps med 10:orna, några med 20:orna, några med 25:orna, några med 30:orna, några med 34:orna. Allt kändes bara så lätt! Sedan mer, mer, mer och ännu lite mer fokus. Visste redan innan att jag hade kapaciteten så det var ingen överraskning direkt. Drog på en av de nuvarande favoritlåtarna; Låt napalmen regna av Raubtier och gick sedan och greppade hantlarna. 9 reps med 40 kg-hantlarna. Eller vad de nu väger, är 40 kg viktskivor på dem plus stång. 9 reps fördelade på 35 sekunder och grymt drag i övre bröst! 
 
Lutande hantelpress 9x40 7x34 11x27,5
 
Bänkpress: 7x90 9x70 10x70
 
Kryssdrag 7x12x35-15 och 30 s. pauser
 
Sedan triceps, repdrag över huvudet 10x65 11x55 10x50
 
Pushdowns med rep 7x12x30-10 och 30 s. pauser
 
Sedan lite lek med magen i nån sån där ställning, slängde på 70 kg och brände av 18 reps, 40 kg och 18 reps och sedan ett sista med ca 4 s. toppkontraktion tills jag vart nöjd, vart nånstans kring 10 reps där. Så ja, jag körde faktiskt lite mage idag å!
 
Mycket bra pass, och jag fick verkligen till repdrag över huvudet nu. Har haft varierande kontakt i den övningen men satte den verkligen nu och daemn vilket drag i triceps långa huvud jag fick direkt! 
 
Repdrag över huvudet
 

Tentaplugg och lårmos!

 
Mosade låren efter dagens tentaplugg- 16 set framsida lår och 15 set baksida lår!
 
Först ut framsidan lår: Föruttröttning i benspark 3 set med 60 s. pauser med bästa setet på12x65, sedan när låren var bra möra var det dags för knäböjen. 8x140 7x140 8x110 med 20 cm mellan fötterna på sista setet vart det där. Sen hacklift 12x90 10x95 7x100 till skillnad från förra passets 4x12x60. Gick åt ett par örfilar till sista seten där jag behövde klarna till igen, annars hade det blivit lite mjäkande som förra passets hacklift-set. Därefter kom den beryktade sjuan; 7 set benpress med 30 s. pauser och 10-13 reps, givetvis låg fotplacering för att inte fuska med röv och baksida lår för mycket. Första seten på 270 och sista på 230. De där seten är bara så vidriga! 
 
Därefter liggande lårcurl 11x45 11x40 7x40 12x25 och övningen i fotot ovan där jag jobbade med att bygga upp kontakt och rekrytering av muskelfibrerna till kommande traditionella raka marklyft. Vart ett superset dem emellan också för att sedan gå på 7 set i sittande lårcurl. Riktigt bra pass så här efteråt även om man är bra groggi' där i slutet av framsida lår-delen. Flexar varannat set för att behålla så mycket blod som möjlig i muskeln (a.k.a. tryck, gör kommande set tämligen jäkligt) och stretch vartannat.
 
5/5 kebabpizzor åter igen!
 

Biceps- triceps och vader!

Kasst ljus men bättre än ingenting, arm semirelaxed...
 
Satte klockan på 07.10 imorse för att gå upp och käka inför förmiddagens arm- och vadpass. Läste diff.kalkyl inför måndagens tenta medan maten sjönk ned lite för att sedan dra iväg. Gjorde förresten en missbedömning av kosttillskotten så maltodextrinet tog slut näst sista passet förra veckan, tur man har grymma vänner som rycker in med ett par portioner malto då till passet som var kvar. :) Gjorde sedan en sista-minuten-beställning i onsdags kväll och MM Sports är ju lika grymma de, fick svar att paketet skickats direkt dagen efter så helgen var då räddad- nu är balansen i förrådet med Body Science vasslehydrolysat och maltodextrin återställd. :)
 
Dagens pass gick riktigt bra! Började med liggande tricepspress där det vart 7x50 8x45 8x40, smal bänk och 7 set pushdowns med rep för att sedan gå på skivstångscurlen med 9x50, 9x45 och 8x40. Nu tränar jag ju inte för styrkelyft men ändå kul kul att efter en veckas lite tyngre träning efter 14 veckor med vikter där man inte utmanade sig på samma sätt i styrka, redan slå gamla PB:t från när jag körde styrketräning. Riktigt bra kontakt och höll lite smalare än vanligt i bicepscurlen.
 
Tricepsövningarna kastade jag om lite grann så nu på armdagen är fokusen mer på det långa huvudet på triceps (fortfarande en hel del på laterala men första basövningen är nu för långa huvudet) medan bröst/triceps-dagen blir mer fokus på övningar där laterala huvudet involveras till större grad. Förra veckan körde jag tvärt om och körde fokus på laterala huvudet på tricepsdagen och långa huvudet på bröstdagen men kände det här skulle bli bättre då pressövningarna bränner en del av triceps kapacitet och jag vill ha som allra mest energi då det långa huvudet ska köras igenom, likaså kaka på kaka då laterala huvudet rycker in mer i bröstpressövningar. :) Galet tryck i vaderna också, helt sprängfyllda vart de! 
 
Imorgon väntar framsida- och baksida lår, kommer bli grymt!

Fullt upp

Don't you worry, don't you worry shild. Jag dog inte av cardion i måndags. ;) Men det är fullt upp med inlämningsuppgifter och tentaplugg så har inte haft tid att skriva nåt här men ta det lugnt, jag lever och tränar på! Haft mycket i huvudet också utöver plugget så har inte haft full fokus under träningen (om än fortfarande hög fokus men inte den där lilla extra galna attityden) men har följt träningsschemat och idag körde jag träningsveckans sista pass- axlar (komplett), trapz och biceps. Helt galet pump i axlarna de sista 7 seten lyft åt sidan, brändes riktigt ordentligt! Kanske kanske att jag kände en liten försmak till mjölksyra dessutom, det är inte allt för ofta jag gör det. Kommer försöka ta lite bilder under träningen i helgen också, tänkte faktiskt göra det idag men mobilen dog halvvägs in i skoldagen... Sa jag förresten hur sjukligt gott proteinet jag fick hem förra veckan var? Whey 100 med smak Bananchoklad av Body Science. Har allt fått en ny favorit nu!
 
"Stay tuned".

Förmiddagscardio

15 min på crosstrainer samt några upphopp väckte kroppen till liv idag
 
Ett lysande exempel på återhämtning- cardio! Körde lite cardio i förmiddags för att få igång kroppen och få blodgenomströmning genom framförallt lår och vader som verkligen levererar kvitto på att de aktiverades under helgen. Armarna med för den delen men triceps är väl skapligt ok i varje fall, tur det då den ska få lite mer under morgondagens pass. Men i alla fall, det var riktigt skönt att dra igång kroppen på det där viset; 15 min på crosstrainer samt några upphopp och sedan nedvarvning och en drink med BS vaslehydrolysat ihop med en stunds stretching. Nyskapande och helt enkelt en bra start på dagen!

Armpass till sprängningsgränsen och lår lika utdöda som dinosaurierna. FST-7 here we go!

Bädste gänget inkl. fotografen! Jag till vänster för er som inte känner mig. :)
 
Åkte in till skolan och pluggade kalkyler med det bädste gänget från förmiddagen fram till 15.00, därefter kände jag att maten i magen hade sjunkit till botten och jag var redo för ett pass, och då ett riktigt efterlängtat sådant! Triceps, biceps och vader stod på schemat, de muskelgrupper som jag inte tränat specifikt på veckor! Passet var sjukt skönt, har byggt upp schemat jag skrivit nu med störst inspiration från FST-7 av Hany Rambod, mixat med egna erfarenheter och böckerna Effektiv Bodybuilding av Ove Rytter samt The Maximum Muscle Guide av Joachim Bartoll. Körde först 7 set pushdowns med rep och 30 s. vila mellan seten för att sedan gå på den smala bänkpressen. Körde ett invigningsset på 10x50 och gick sedan upp till 10x80. Grejen här var att jag fick sån grym kontakt med triceps. Ja, jag verkligen "lekte" med triceps. Stort +!  Efter att ha kört både triceps och biceps kändes det som armarna skulle sprängas. Och att ta av sig halsbandet innan den stående vadpressen i smith var lika stor utmaning som träningen i sig, kunde ju knappt böja in armarna till halsen haha.
 
Sedan idag var det framsida- och baksida lår-pass. Igår såg jag fram emot det, samma idag- fram till passet hade börjat. Det var verkligen krävande. Märks att jag skrev schemat när jag var pigg haha! 3 set med benspark á 15 reps och 60 s. vila brände ut låren tills det var dags för knäböj där jag drog iväg en åtta på 130 kg, sedan två åttor på 120. T.U.T.-utförande i alla största grad och redan efter första setet hade jag en tämligen stor syreskuld och efter de andra två var den än större. Brändes fortfarande ordentligt i låren! Sedan 3x12x60 i hacklift, ca 3 s. negativ fas och givetvis T.U.T. här med. Sedan kom det som brände ut hela mig- smal låg benpress á la FST-7 style. 7 set smal låg benpress med 30 s. vila kan ha varit bland det värsta jag gjorde genom träningskarriären. Landade till slut på 7x15x180 kg. Helt död. Den tidigare köttarmentaliteten var som bortblåst och det var nog känseln i låren också. Ställde mig på crosstrainern för att pumpa ur låren men redan på lättaste motståndet kändes den tung så jag satte mig på testcykeln en minut istället. Sedan var jag tillbaka i matchen igen, hade ju baksida lår kvar med samma upplägg att köra! (Nämnas bör att baksida lår-delen av passet var rena semestern gentemot framsida lår-delen, den sistnämnda var så sjukt krävande!)
 
Nu gäller det bara att sätta återhämtningen ihop med dessa pass och jag tror det här kommer bli en killercombo den närmaste månaden! Rikligt med Omega 3 ingår här som en viktig del av återhämtningen och har lagt mig på 9 g/dag. Tur jag fick hem denna storburken på 300 g i fredags!
 
Kämpa på där ute, man klarar så mycket mer än man tror!
 
 
 
Body Science Omega 3, 300 g.
http://www.mmsports.se/Body-Science-Omega-3.html

RSS 2.0