Knän och handleder igång igen!


Nu är knän och handleder igång igen, såå skönt! Körde t.o.m. biceps igår utan ont i handlederna efteråt. Rak stång gick skapligt, körde 3 set och bytte sedan till EZ för att vara på säkra sidan. Men rak stång tar så grymt mycket bättre!
Och knäna idag, funkade klockrent! Körde 9 set baksida lår och sedan djupa knäböj: 12x100, 7x110, 8x100, därefter benpress 12x390, 11x390, 11x350, 19x320. Och så avlsutning med skaka-p.g.a.-mjölksyra-spark! Byggarutförande a la T.U.T. i allt förutom 7x110 i knäböjen. Så himla gött! Har ökat, på 4 veckor, från 12 reps på en vikt i liggande lårcurl där det vart mer styrkeövning i slutet, till 19 reps idag men full kontakt och kramande av muskeln. Känns verkligen som jag är på G igen!
Har även stått stilla på 95-96 kg senaste månaden också, hoppas nu när benträningen kommer igåg igen att jag når tresiffrig kroppsvikt så småning om!
Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund innan för att sedan sova. Ta hand om er!
Nu är knän och handleder igång igen, såå skönt! Körde t.o.m. biceps igår utan ont i handlederna efteråt. Rak stång gick skapligt, körde 3 set och bytte sedan till EZ för att vara på säkra sidan. Men rak stång tar så grymt mycket bättre!

Och knäna idag, funkade klockrent! Körde 9 set baksida lår och sedan djupa knäböj: 12x100, 7x110, 8x100, därefter benpress 12x390, 11x390, 11x350, 19x320. Och så avlsutning med skaka-p.g.a.-mjölksyra-spark! Byggarutförande a la T.U.T. i allt förutom 7x110 i knäböjen. Så himla gött! Har ökat, på 4 veckor, från 12 reps på en vikt i liggande lårcurl där det vart mer styrkeövning i slutet, till 19 reps idag med full kontakt och kramande av muskeln. Känns verkligen som jag är på G igen!

Har även stått stilla på 95-96 kg senaste månaden också, hoppas nu när benträningen kommer igåg igen att jag når tresiffrig kroppsvikt så småning om! Fotot ovan är från 29 April, rodd med V-handtag.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund innan för att sedan sova. Ta hand om er!

En chock för magen

God morgon!

Igår förmiddag tränade jag med en vän som utöver gymmandet spelar hockey. Bröst och mage stod på schemat. Bröstdelen gick bra, vi pushade på varandra och höll varandra motiverade (jag har förövrigt bytt förstaövning till lutande bänk, otroligt skönt med en ny övning med ny vinkel!). Känns som vanligt men inget speciellt, inga problem att träffa brösten direkt.

Magdelen däremot, där vart det en del kompromissande. Jag kör och har alltid kört mina "byggarövningar" medan han körde sina hockeymagövningar. Självklart vart jag ju nyfiken och hoppade in på diverse övningar och fastande spciellt för en - sittande höftlyft. Annan typ av belastning och kontroll och framför allt repsantal som gick upp mot 20+. Den kändes riktigt bra och jag kommer definitivt ge den några chanser de kommande magpassen. Som avslutning för att reppa ur den sista som igår för särskilt tung är den inte!

Sedan testade jag även en variant av hängande benlyft. Jag hängde raklång i ett chinsräcke med händerna och drog sedan upp fötterna med raka ben. Men istället för att lyfta dem till höfthöjd så skulle de upp till händerna. Den var riktigt tung! Annars så körde jag min absoluta favorit - höftlyft liggande från bänk. Den är helt oslagbar enligt mig!

Därefter när passet var klart lät jag en annan vän dra iväg slag mot mitt ansikte för att ge mig chans att öva pareringar. Vi hade dock inga mitsar och skydd så jag kunde inte gå in och "avsluta". Men bara pareringar i sig är bra träning för att läsa av motståndaren (slumpartat höger- och vänsterhandsslag), reflexer och öva in en följd till reflexen. Och sedan lite teknikövning av sparkar. Dock inte på varandra(!).
Hur som helst så känns det ovanligt mycket i magen idag, från precis under bröstet och ned längs hela buken. Alltid kul med ett kvitto på föregående träningspass!

Sköt om er!

Ett par extra tillskott i familjen


Idag var jag och hämtade ut min beställning!

Det är dels BCAA i tablettform till Drottningholmsvakten i sommar;

Jag planerar att slänga in träningen mellan passen då, står alltså 2 timmar, ledig 2, står 2, ledig 2 (träning här), står 2 och sedan ledig 10 (tillägnat måltid och sömn). Där kommer jag inte kunna äta förrän efter 2.5 timmar efter träningen så för att upprätthålla proteinsyntesen har jag då några såna tabletter med ut på passet som jag knaprar i mig i mitten av passet.

Sedan är det ett par burkar ZMA - Zink & magnesium tillsammans med vitamin B6. Mineraler m.a.o.

Använder du som läser några kosttillskott ihop med din träning? Dela gärna med dig med en kommentar i så fall!

RSS 2.0